top of page
Search
  • Writer's pictureŠahovski horizont

Online škola šaha

Šahovski Horizont se bavi grupnom i individualnom obukom mladih šahista preko interneta. Za vreme pandemije koronavirusa 2020 godine, online šah kao sport se razvio strahovito brzo, na serverima su počeli da se igraju i zvanični online turniri, pojedinačni, ekipni, pa čak i svetska prvenstva i online olimpijade.


Online škole šaha su bile aktuelne i godinama unazad, ali sada je tehnologija toliko uznapredovala da jednom času može da prisustvuje jako puno polaznika, da aktivno učestvuju na treningu, rešavaju šahovske zadatke, igraju trening partije, međusobno komuniciraju, partije analiziraju, trener održi lekciju koju je pripremio, pošalje polaznicima domaći zadatak, itd.


Tako su Šahovski Horizont i Benko Chess online klub pokrenuli online školu šaha za mlade, nastava se izvodi dva puta nedeljno po 90 minuta, od cega je 45 min teorijska nastava i 45 min praktična igra. Ovi treninzi su se pokazali efikasni i naši polaznici su u samom vrhu u Srbiji u njihovom uzrastu, osvojili smo i nekoliko medalja na raznoraznim takmičenjima i to je prelepo, svi su zadovoljni.






Za više informacija posetitie našu stranicu: https://benkochess.wixsite.com/club

20 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page